Om mig

Hej! Jeg hedder Signe og er dybt passioneret omkring sundhed på alle planer – mentalt, fysisk og psykisk. Det ligger i min DNA at være nysgerrig og søge mening, se og forstå sammenhænge mellem forhold, der påvirker vores totale sundhed og udvikler os som mennesker. Jeg er ikke bange for at dele ud af mig selv, mine erfaringer og viden – og elsker at jeg hver dag for lov at guide, løfte og støtte modige kvinder og mænd til at skabe det liv, de ønsker. 

Min historie

Jeg har på egen krop og sjæl mærket, hvor store konsekvenser en livsstil med al for meget fart og ekstremt høje krav til mig selv var med til at stresse min krop mere, end jeg var klar over.  

Da jeg var midt i 20´erne, spirrede nye følelser indeni i mig. Jeg havde på daværende tidspunkt udlevet mine drømme som professionel danser og koreograf, var ved at færdiggøre min uddannelse til folkeskolelærer og havde fundet manden i mit liv.

Jeg ønskede mig så brændende at blive mor.

Men jeg kom ikke i nærheden af en graviditet. End ikke en menstruation. Min krop var i overlevelsesmode, top-stresset og min fertilitet var stort set ikke eksisterende. Aldrig har jeg følt mig mindre feminin og kvindelig. Jeg var i dyb krise, bebrejdede mig selv, og mit sind var mørkt som aldrig før. Det tog mig 5-6 år i hormonbehandling og mange IVF-behandlinger at blive gravid. Men i dag når jeg ser tilbage, er jeg lykkelig og dybt taknemmelig over, at jeg netop måtte hele denne rejse igennem. Ikke alene blev jeg beriget med de smukkeste to små mennesker, August og Ella. Jeg fandt også modet til at hellige mig det, der giver allermest mening for mig i mit professionelle virke – at hjælpe dig og andre til at leve dit liv, uden begrænsninger og hæmmende overbevisninger, men med selvomsorg, selvrespekt, selvansvarlighed for din totale sundhed.

Uddannelse og kompetencer

Komplementær Hormonterapi™

Lægeeksamineret Komplementær Hormonterapeut i 2018 ved Institut for Komplementær Hormonterapi ved Caroline Fibæk, Naturopath IBM & Stine Fürst, Speciallæge i gynækologi og obstetrik. Uddannelsen forløb over to år og gav mig den faglige indsigt og viden, jeg søgte i forhold til dels at forstå men også forklare sammenhængen mellem kroppens mange systemer -og hvordan vi med den rette indsats i forhold til ernæring, kosttilskud, urter, balancering af nervesystem kan behandle og forbedre hormonelle lidelser. Særligt har min interesse været inden for stress/binyretræthed, fertilitet og vægttabsproblematikker. 

Adgangskrav til uddannelsen var 400+ timer samt eksamen i fagene  Anatomi, Fysiologi&Sygdomslære, hvilket jeg læste og tog mine eksaminer ved www.likam.dk

Coaching

Certificeret ID- life coach ved ID Academy v/Ole Vadum Dahl i 2011. ID life- Coach uddannelsen er 2-årig og integrerer forskellige psykologiske teorier, nyeste videnskab og flere perspektiver på menneskelig udvikling. Uddannelsen gav mig et solidt fundament i arbejdet med identitet og selvbilleder, som jeg i i særdeleshed finder værdifuldt i forhold til at styrke selvindsigt, selvtillid og selvværd hos mine klienter og også i høj grad både har haft glæde af personligt.

Yoga

Shakti Yoga mentor ved Yoga Kompagniet København ved Laura Torsheím i 2014. Uddannet i yoga med særlig fokus på feminin yoga, den kvindelige cyklus, feminin styrke og spiritualitet. Den indsigt og erfaring uddannelsen gav mig, ønsker jeg at dele med alle kvinder på jorden. Kvindekroppen er unik – og vi har al grund til at ære og nyde den og dermed os selv endnu mere. Yoga er for mig noget nær magisk – den skaber mulighed for at komme i kontakt med os selv på et dybere plan, øger kropsbevidstheden og er en fantastisk måde at arbejde med fx tillid, begrænsninger, ked-af-det-hed og andre eventuelle gemte følelser, fordøjelse, stress og øvrige hormonelle ubalancer. 

Undervisning & formidling

Folkeskolelærer, fra Frederiksberg Seminarium i 2009 med linjefagene Idræt, dansk, engelsk, samfundsfag. Samme år er jeg med til opstarten af Brøndby Idrætsefterskole, hvor jeg udover at undervise i mine linjefag er ansvarlig for undervisning og udvikling af skolens Dans & Fitness-linje. Skolen har elever på 9. og 10.klassetrin, og eleverne er bosat på skolen. At være med til at starte en helt ny efterskole op gav lærererfaringer på rekordtid, især hvad angår det at etablere tillidsfyldte relationer både elever imellem men også i forhold til skole og forældre samarbejde. Arbejdet med de unge både på danselinjen og i dagligdagen generelt var ufatteligt meningsfyldt – at guide og se dem vokse personligt gennem lige dele udfordringer og successer vil jeg for evigt være taknemmelig for at have oplevet. I 2015 valgte jeg at opsige min stilling for at søge nye udfordringer og indfri mine ambitioner og drømme som selvstændig.

Dans & Træning

Dans har været en del af mit liv, en del af mig så længe jeg kan erindre. Som 4-årig startede et langt kærlighedsforhold til dans, musik og træning på Pejsegaarden/Britt Bendixen, hvor jeg gennem min barndom og ungdom udvikler mig som danser, performer og senere underviser og koreograf. Sideløbende med min skole, gymnasie og videreuddannelser underviser jeg flere timer i dans på diverse danseskoler og fitnesscentre, turnerer ind-og udlands som danser for flere forskellige kunstnere og koreograferer shows til diverse shows & events.

Selvom jeg har udlevet mine ambitioner som danser i rampelyset på scenen, vil jeg altid have et hjerte, der brænder for kreativitet og dans – og det der sker i og omkring os, når vi bevæger os til musik. I dag har dans fået flere nye nuancer for mig, og jeg elsker at undervise og inddrage dans som en vej, et redskab i behandlingsregi til mere kropsbevidsthed, selvindsigt, sundhed, smil og vitalitet.